Videókészítés,minőség,méretek? |
deeeja
Bronz
Regisztrált: 2008.09.26,
 |
|
| Videókészítés,minőség,méretek? |
 |
Hali!
Végigböngészgettem a topicokat, de lehet csak én voltam béna, hogy nem találtam meg a választ a kérdésemre.
Ami a következő : szeretnék felvenni 1 órás sessiont kézelemzéshez,stb,be is szereztem egy tök jó progit, viszont fogalmam sincs milyen minőségben vegyek fel, mennyire compressáljam, és milyen formatban mentsem el, ahhoz hogy normálisan látható legyen minden, de ne egy dulpa dvd méretre jöjjön ki, tehát erre tud nekem valaki okos valami okosat mondani?
A progival vagy ezer lehetőség van, kb 5-6-ot ki is próbáltam, de vagy túl nagy volt már a 2 perces vidi exportálva, vagy rossz volt a minőség.. Egyébként 1 órás vidinél mi lenne egyáltalán az optimális méret, úgy, hogy audió is megy végig?
Eléggé fontos lenne a fejlődésemhez, és bocsi,ha már korábban kérdezte ezt valaki.
Előre is köszi!
D
__________________ Be the best, Fuck the Rest!
|
|
2012.03.13, 21:43 |
|
|
madorjan
Bronz
Regisztrált: 2009.11.13,
 |
|
Szia!
Amit standarden szoktam csinálni, az egy .mp4 file, 800x???-as 1 asztal, 1280x??? 2 asztal szélesen. Egyébként Camtasia alapbeállításokkal, minőséget ~65-70%-ra butítom. Nekem ez abszolút bevált, egy egyórás videó ~80-150 mega között mozog mérettől és hasonlóktól függően, ami szerintem a mai világban már nem számít kifejezetten nagynak, a minősége pedig abszolút élvezhető.
Üdv,
Madi
2012.03.13, 21:47 |
|
|
deeeja
Bronz
Regisztrált: 2008.09.26,
Téma szerzője
 |
|
Hali!
Köszi a gyors választ! Még annyi, hogy szerinted ha 4 asztalon játszok, akkor is jó ez az 1280x méret? Mármint annyi akkor gondolom,hogy egymás alá pakolok 2-2 asztalt. Nekem más progim van, de most nézem, hogy macre van ez a camtasia, amit írtál,lehet leszedem azt, meg nézek pár tutorialt.. Azzal hangot is tudok hozzá venni? Valami egyéb érdekesség, amiről tudnom kéne?
Üdv,
Dia
__________________ Be the best, Fuck the Rest!
|
|
2012.03.14, 19:01 |
|
|
madorjan
Bronz
 |
|
Szia!
2x2 asztalra simán jó az 1280, látható lesz minden, ha nem nagyon mini betűkkel van kiírva. Camtasia meg az a progi, amivel az edzők veszik fel a videókat, szóval a videó részlegben láthatod, mire képes.
Üdv,
Madi
2012.03.14, 22:47 |
|
|
redskwerl
Black
Regisztrált: 2008.03.04,
 |
|
ha nem akarsz camtasia-ra költeni (vagy egyéb módon megszerezni
), akkor van olyan is h camstudio ami teljesen freeware, kevésbé csilivili és valamivel kevesebb tud, de cserébe baromi egyszerű kezelni. a felvétel minősége ugyanolyan jó lesz.
__________________ legyen vörös (napló)
|
|
2012.03.14, 23:02 |
|
|
madorjan
Bronz
 |
|
| Idézet: |
Eredeti hozzászólás: redskwerl
), akkor van olyan is h camstudio ami teljesen freeware, kevésbé csilivili és valamivel kevesebb tud, de cserébe baromi egyszerű kezelni. a felvétel minősége ugyanolyan jó lesz. |
Ez létezik Macre is? Nem vagyok benne biztos (bár egy napos csibének több tapasztalata van a macekkel, mint nekem...).
2012.03.14, 23:22 |
|
|
redskwerl
Black
Regisztrált: 2008.03.04,
 |
|
Eredeti hozzászólás: madorjan
Eredeti hozzászólás: redskwerl
), akkor van olyan is h camstudio ami teljesen freeware, kevésbé csilivili és valamivel kevesebb tud, de cserébe baromi egyszerű kezelni. a felvétel minősége ugyanolyan jó lesz. |
Ez létezik Macre is? Nem vagyok benne biztos (bár egy napos csibének több tapasztalata van a macekkel, mint nekem...). |
Ja, hogy mac - ezt valahogy átugrottam olvasás közben
Arról én se tudok sokat, de az biztos hogy a Camstudio ott valóban nem fog menni.
__________________ legyen vörös (napló)
|
|
2012.03.14, 23:51 |
|
|
crisabsynt
Bronz
Regisztrált: 2011.01.03,
 |
|
ÉN ezt a progit használom és ez több funkciós, nekem bejött