A PokerStrategy.com regisztrált tagjaként még több fórumrészleghez, és természetesen stratégiai cikkekhez, pókeres videókhoz és edzésekhez lesz hozzáférésed. Regisztrálj most ingyen, és használd ki oldalunk kínálatát költségmentesen: Ingyenes regisztráció
Már PokerStrategy.com tag vagy? Jelentkezz be az oldal jobb felső részében, a felhasználóneved és a jelszavad használatával.
OK, meguntam, 2 óra böngészés és a 192. átverős/hányadék/leírás vagy választék nélküli oldal után ismét sokat megélt olvasóimra hagyatkoznék.
Van bárkinek gyakorlati tapasztalata mobil klíma ügyben? Tudjátok, ez az, aminek ki kell dugni a buci csövét az ablakon, azon kitol valamennyi meleg levegőt, bent meg hideget csinál. Azt már tudom, hogy nem olyan jó a hatásfoka, mint... de most nem annyira építtetnék fél milkáért kültérit (az albérletünkbe). Szóval, nem tudok jobb megoldásról, kell ez, visszaforogja az árát pik-pakk (amilyen produktív vagyok 30 fok felett).
Arra számítottam, hogy google, megkattintom, kiválasztom, megrendelem... de valahogy mégsem ez történik.
régóta használok mobil klímát és nekem ez vált be a legjobban
__________________ Amikor elemzek őszintén leírom amit gondolok,
ha nagy baromság és kinevetnek akkor is olcsóbb
mint az asztaloknál. In Volume We Trust!
Eredeti hozzászólás: straubbazsi
OK, meguntam, 2 óra böngészés és a 192. átverős/hányadék/leírás vagy választék nélküli oldal után ismét sokat megélt olvasóimra hagyatkoznék.
Van bárkinek gyakorlati tapasztalata mobil klíma ügyben? Tudjátok, ez az, aminek ki kell dugni a buci csövét az ablakon, azon kitol valamennyi meleg levegőt, bent meg hideget csinál. Azt már tudom, hogy nem olyan jó a hatásfoka, mint... de most nem annyira építtetnék fél milkáért kültérit (az albérletünkbe). Szóval, nem tudok jobb megoldásról, kell ez, visszaforogja az árát pik-pakk (amilyen produktív vagyok 30 fok felett).
Arra számítottam, hogy google, megkattintom, kiválasztom, megrendelem... de valahogy mégsem ez történik.
Mivel Miklóson laksz, ha gondolod tudok adni egyet kipróbálásra (nem vagyok kereskedő), tesztelésre jó lehet!
Ha kell jelezd és megkereslek gmail-en!
Szerintem ne vásárolj mobil klímát,mert csalódást fog okozni abban az estben,hogy ha csövet nem bírod megfelelően 'kivezetni'.Ha nyitott ablaknál használod akkor kb. annyit ér mint egy szoba ventilátor szvsz.
Mi is az a LOTR LCG? Miért is kérdés ez? Először, ígértem (lassan két hete szeretném megírni ezt a posztot), másodszor, ildomos lenne megindokolnom, hogy hova tűnt a hónap elejéről három napom.
Mielőtt válaszolnék, ugorjunk kicsit vissza az időben. Hozzávetőleg 15 és 19 éves korom között szabad perceim legnagyobb részét kártyaasztalok mellet töltöttem. Úgy értem, már akkor is. Csak drága egér helyett sokoldalú kockákat és kártyákkal teli mappákat szorongattam.
Magic The Gathering, a világ első és azóta is legsikeresebb gyűjtögetős kártyajátéka. Gyönyörű kártyák híres festők híres festményeivel, Grand Pri, Pro Tour, EB-VB, vagyont érő gyűjtemények, több ezer dolláros kártyák, tévé adás, stadionnyi játékos egy-egy helyszínen, hivatásos, szponzorált versenyzők. Utóbbiakat a legegyszerűbb live MTT prokhoz hasonlítani: utaznak versenyről versenyre, kontinensről kontinensre, sztárallűröktől sem mentesen, éppen csak 5bet nyereségesség helyett a metagame-et elemzik és paklikat tesztelnek. Természetesen, nincs benne annyi pénz, mint a pókerben, viszont tagadhatatlanul szórakoztatóbb.
Nem meglepő, rengetegen magicesből (így hívják őket: "medzsikes") lesznek pókeresek. A hírek között is olvashattátok, hogy a leggyakoribb előélet között az első ötben végzett. Legismertebb példa David Williams, akit egy évre eltiltottak a versenyzéstől csalás miatt - az általános vélemény szerint helytelenül -, így unalmában kénytelen volt gyorsan összelapátolni pár millió dollárt egy mindössze négy színből álló másik kártyajátékban. Ezzel együtt, mai napig hobbimagices.
Kiskölökként a csere-berét, gyűjtögetést is élveztem, de… hopp!, mégis meg kell állnom itt egy pillanatra. Beugrott egy régi fogalom magices körökből: cápázás. Ez az, amikor bejön a laikus a boltba (!), kibontja a boostert (random 15 lapból álló csomag), sarkáról felismered a kiadás egyik legértékésebb lapját, már invitálod az asztalodhoz (törzsvendégként van asztalod a boltban, ahova ülsz, tudjátok), nyitod a mappát és zúdítod elé a sok értéktelen trasht, és neked, neked csak az az egy lap kell, nagylelkű vagy. Kilóra. És akkor ebből zsebbénzem van, nem vicc. Elsős gimis voltam, könyvek helyett mappák voltak a táskámban és hatodik óra után egyből mentem cápázni, nem vicc.
Mikor válik problémássá a biznisz? Ki nem találnátok, akkor, amikor egyszerre több cápa is van a boltban. Már a sarkon kiszúrjuk a zsíros halat (értsd: sok pénze van, sok boostert vesz, nem ért hozzá), azonnal imitálja mindenki a dön…dön…dön..dön-dön-dön hangot és egyszerre várunk árgus szemekkel. És akkor jah, itt már túl kell licitálni a másikat, nehézzé válik.
De ott tartottam éppen, hogy hamar a versenyek élén találtam magamat. Először kisvárosban, aztán fővárosban. Sokáig az volt a program, hogy péntek este buszra, Friday Night Magic versenyre beesés, másnap egész nap zsuga, majd utolsó busszal hazaindulás. Konkrétan pesti hónapokig tartó pontversenyt nyertem meg Veszprémből. Később a magyar összesített ranglista (ezen 2-3000 játékos volt, ha jól emlékszem) top 5 helyezést is megcsíptem, a legjobbakkal teszteltem, kölök voltam a pro csapatban. Amúgy reálisan, országos szinten a top 20 legjobb játékos között lehettem. Aztán már nem volt pénz/idő utazgatni, Veszprémben egyre inkább meghalt a dolog, jött az egyetem. Egyetem után pedig… azt már tudjátok.
Mégis, sokáig ez volt az életem. Sőt, részben ma is az, mert rengeteg értékes, jó barátom, ismerősöm van ennek köszönhetően. Szóval, miközben pókerezni mindössze két éve pókerezem komolyan, lényegében 10 éve kártyaasztalok mellett foglalok helyet.
OK, megcsúsztam. Nosztalgia, ne vessetek rám követ.
Folytatás következik.
Én abszolút hobbista voltam HKK-ban, közel nem voltam ilyen szinten. Egyszer jól le is cápázott engem a haverom. Egy Jégtrollt sikerült elcserélni egy Tűztrollra. Jobban tetszett a képe, menőbbnek tűnt, mittomén. Később jöttem rá, hogy az bizony egy sokkal ritkább lap volt, és ezt ő nagyon is tudta.
Kerestem képeket a poszthoz, megláttam ezt a festményt, egyből beugrott: Perish, 1 fekete két színtelen, megöl minden zöld lényt. Soha nem játszottam vele, de erős kezdő koromban tiportam zöld paklival. Amikor összesorsoltak azzal a sráccal, aki először sideban tolt 4 Perisht, aztán áttette alapdeckbe, mivel tudta, hogy engem kell megverni, akkor annyira nem tiportam. Akkor aztán jött a topdeckelés, "nesze perishbazdmeg-nyertem".
Nem volt jó, megmaradt, de egyébként is sokszor beszélgettünk arról, hogy mennyire elképesztően sok felesleges információ van a fejünkben. Most is menne, mondod a lap nevét, mondom mennyiért, hányperhány, mit csinál. Sok-sok ezer, inkább tízezer lapról van valami információ a fejemben. Végtelen hasztalan információ...
mondtuk nem egyszer. Ma már tudom, hogy akkoriban éppen megágyaztam a munkámnak, karrieremnek, nem is olyan rossz jelenemnek.
Előkotortam pár igen régi, igen mókás képet is.
05 magyar nemzeti top8ban csapatom. Úgy látom, akkor is valami zölddel.
06 Grand Pri Torino, megérkezünk, azonnal hülyét csinálok magamból.
]
Tovább jutottam a második napra, fel is vettem a szerencse pólómat a drafthoz. Nem nagyon illettem oda... arcomon van.
OK, most előre lefutottam a nosztalgia kört, most már átvezetem valahogyan. Mióta Pest környékén vagyok, viszonylag tudatosan alakítom úgy, hogy még véletlenül se keveredjek el egy versenyre, ne toljanak paklit a kezembe, mert igen-igen valószínűnek tartom, hogy nagyon simán vissza tudna szippantani. Ráadásul, hiába jött ki azóta sok új szabály, kismillió új lap, tudom, hogy az időközben magamra kapkodott morális vértezettel állíti jól is menne! Na most, ha valamire nincs időm, akkor az nyilván az, hogy magicezzek. Tényleg.
Mikor kicsentem Marci szobájából az első poszt nyitóképén látható dobozt, akkor nem is gondoltam rá, hogy itt is lehetnek komolyabb problémák.
Lettek. Toltuk napfelkeltéig, Marci lefeküdt, én végigolvastam az ajánlott blogot, bogoztam a szabályokat és csak utána dőltem ágynak. Reggeli kávé után azonnal ültettem le Marcit, hogy nana, csináljunk meg egy küldetést. Aztán lett belőle kettő, három, napfelkelte, Marci lefeküdt, én tovább toltam, asszem 20 órát voltam fent. Harmadik nap már csináltam mást is, de nem sok mindent... akkor már csak egyedül, kivégeztem a játékot cákkumpakk.
Idézet:
Mi is az a LOTR LCG?
Első legfontosabb különbség, living és nem trading card game. Igen, ez azt jelenti, hogy nincs cápázás. Az időnként megjelenő dobozokban nem véletlenszerű kártyák vannak.
Második, a játék, ha többen játsszák, akkor kooperatív. Vannak játékos paklik és van egy ellenfeles pakli, abból aztán jönnek a szörnyek, csapdák, mindenféle finom meglepetések. Minden opponens paklihoz küldetés tartozik, "vidd el az üzenet Bakacsinerdőbe (és ne feledkezz meg a nyakadba zúduló óriáspókokról sem)", "keresd meg Szméagolt", "szabadítsd ki a fogságba esett bajtársadat (aki feje felett véletlenül pont egy Nazgul teszi lusta köreit)".
Játéktechnikailag vannak varázslataid, hőseid és lényeid. Lényeg, hogy a rendelkezésedre álló erőforrásokat három dolog között kell elosztani: felfedezés (haladj a küldetéssel), védekezés a szörnyek ellen, támadás a szörnyekre.
Azt mondták régen, azért voltam kiemelkedő magices, mert nagyon jó érzékkel váltottam védekezés és támadás között. Tudtam mikor kell megállni egy körre vagy mikor kell kockáztatni. Így adja magát, hogy elég hamar ráéreztem.
Itt 50 lapos játékos paklikkal kell dolgozni, egyfajta lapból maximum hármasával. Marcinak az alapdoboz és az első kiegészítő volt meg, négy szín/szféra/kaszt között oszlanak el a lapok, szóval, nem volt túl sok variálási lehetőségünk. Az első pár parti után számomra azonnal nyilvánvaló volt, hogy itt proxizni kell. Vagyis becímkézni, behelyettesíteni a lapokat. Ergo, teljes rendelkezésünkre álló lapkészlettel dolgozni, amiből nincs három, abból lesz három, anélkül is, hogy megvennénk kétszer az alapdobozt meg háromszor az első kiegészítő csomagot.
Ez volt az első mélyebb verem. Deck building? Teatyaúristen! Felpezsdült a vérem seperc, miből mennyi, melyik színek legyenek, melyik küldetésre mivel mennyünk? Tesztelés!
A második feneketlen kút, hogy elolvastam egy készítővel készült interjút. Azt mondja, hogy aki single playerben megcsinálja a level hetes (nazgulos) küldetést, az igen, az már érti a játékot. Kommentekben is mindenhol írta mindenki, hogy áh, az teljesen lehetetlen.
Bazsi? Bazsi elfogadta a kihívást. Nem habozva, asztalra csapva!
Ez volt a vége. Kb. 35 óra tapasztalattal összeraktam a paklit, leültem és elsőre, első keverésre, necc nélkül megcsináltam azt is.
@str8toA
Ennyi, ez a trükk: címke. Ez egy társasjáték, baromság feleslegesen elkölteni egy csomó pénzt. Enélkül egyáltalán nem csodálom, hogy nem volt benne sikerélmény. Most már valószínűleg a bűvös hetes küldetést leszámítva csak az eredeti lapokkal is megtudnám csinálni őket.. pár tucat próbálkozásból, de nem nagyon gondolkoztam rajta, mivel nem nagyon érdekel.
Persze, valamennyit ront a játékélményen, de közben sokkal többet ad hozzá. Főleg, mert nekem tényleg a pakliépítés maga volt az egyik legnagyobb öröm.
Akkor ennyi volt? Hát, nem egészen. Marci elejtette akkortájt valamikor, hogy rendelt kiegészítőket, aztán pár nappal később ez a látvány fogadott:
Nem egészen erre számítottam, kérdeztem is, hogy viccelődsz-e velem barátocskám? Mikor már éppen kikászálódtam belőle? Tíz kiegészítő?
Csak egyetlen új pakkot bontottunk ki, cserébe abban is egyből level hetes küldetés. Meg is örültem, lesz egy kis kihívás, session után szaladtam is, összeraktam a paklimat alig pár új lappal, meg se néztem, hogy mi vár rám. Igazából, szerettem volna elsőre jól meghalni. Hát nem, nagyon simán hoztam. A küldetés meg objektíven nem hetes, maximum egy hármas.
Ezzel (milyen hamar, ugye?) el is érkeztünk a kontra részhez. Nincs ez igazából kitesztelve. Olvastam is, hogy nem igazán helyeztek erre hangsúlyt. Vannak messze túl erős kártyák, túl egyértelmű választások. A legnagyobb baj, hogy tényleg nem lett eldöntve, hogy most akkor mi alapján legyen belőve a nehézség. Mert bizony, ha egy-két doboz, nincs "csalás", akkor brutálisan nehéz, nem is tudsz 50 lapot összerakni - gondolom éppen azért, hogy generálják a vásárlást. OK, de ha ezt kört lefutottuk, akkor meg már túl könnyű.
Még bőven lehetne hol jobbnak lenni. Tanulmányozni az ellenfeles paklit, rákészülni, előre gondolkodni sok körrel, számolni, hogy mit milyen eséllyel húzunk, mi milyen eséllyel jön ellenünk.
Sajnos erre már nincsen szükség, kihívás nélkül pedig már nem is vagyok túl lelkes. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem fogjuk végig játszani ketten is, egyedül is, csak... most már jobban is be fogom tudni osztani az erre jutó időt. (Plusz, egyébként azért álltunk meg, mert nincs nyomtatókábelünk Marci amúgy nagyon szuper nyomtatójához, meg shieldünk sincs még a lapokra, pedig ezek kellenek ahhoz, hogy ez a címkézős módi tényleg ne járjon semmilyen rossz érzéssel).
Összességében, nagyon tudom ajánlani az ilyesmire fogékonyaknak. Egy 50-60 óra szórakozás bőven benne van, innen nézve pedig, egyáltalán nem drága. Ha nem a buta magices, verseny orientált, kimaxolós habitussal megyünk neki, akkor az említett hátrány valószínűleg nem is lesz hátrány.
Szóval, jah, 40-50 óra elsuhant a fejem felett. Képzeljétek mi lenne, ha... OK, biztos az is benne volt, hogy mennyire ki vagyok éhezve nem pókeres ingerekre, kihívásokra, de azért belátom, beteges ez kicsit.
(Hm, belátom, hogy nem ez volt a közérdeklődésre leginkább számot tartó bejegyzésem... majd rukkolok a legnépszerűbb rovatommal.)
straubbazsi által: 2012.06.16, 02:55.
Nagyon nem örülök Balaz kihívásának, pontosan az történt, amire gondoltam: plusz egy reg minden asztalon az éppen azt jelenti, hogy én már nem tudok regisztrálni - megpróbálok akkor játszani, amikor ő nem (elég nehéz, tekintve, hogy tizennégy órát pörgeti).
Statok 600 hand alapján:
VPIP/PR: 43-31
steal CO,BU,SB: 48-43-65
Pendíteném, hogy ezek nem éppen jó értékek, de inkább a lényeg: SB limp 31%. Igen, ezt pont azt jeleni, amit. SBről lényegében mindig játszik és minden sztekméretből képes limpfoldolni, bármikor bárki ellen.
Limpel 25 vak mélyen, ráemelek, dob. Limpel 17 vak mélyen, ráemelek, dob. Limpel 11, 9, 7 vagy éppen hat vak mélyen és dob. Hogy azért ne legyen olyan egyszerű beosztani a skáláját, néha 2xfoldol is - gondolom ez már az alkalmazkodás lesz... - szintén 6 vakig láttam már tőle.
Mi az, amit szeretnék még az ilyen bajnokok csinálni? Ne, ne tévesszen meg, hogy hyperturbo, mert igen, OOP defense. Bármennyi vakból megoldja. Ért hozzá.
Mar "csak " 2%- ot hoz? Amikor eloszor neztem 6600 SNG alatt 6%-ot hozott.
(Kicsit sirtam.) Mult heten probaltam ujra, de mar csak az opt-in felirat volt. Te hol nezted?
Lehet meg nem lattad tole, de a fegyvertaraban BB-bol a donk/fold is megtalalhato 14BB melyen...