Egy kezdő SNG fish kérdései |
ggabi84
Bronz
Regisztrált: 2008.07.13,
 |
|
| Egy kezdő SNG fish kérdései |
 |
Sziasztok.
Lenne néhány kérdésem.
Nem tudom, hogy jó helyre írom-e ezt a hozzászólást.
Nagyjából ide illik szerintem. Ha nem akkor előre is elnézést.
Azon gondolkodom, hogy belevágnék az SNG-k világába.
Tavaly volt itt egy póker suli, az SNG-vel kapcsolatban. Azt nem sikerült elvégeznem, mert nyelviskolába kellett járnom és mellette nem volt rá elég időm. Viszont az SNG suli vége után – miután volt szabadidőm - átvettem a tananyagokat, videókét néztem, táblázatokat készítettem, edzésvideókat néztem stb.
Van, még mit tanulnom ezzel kapcsolatban tudom.
Na, szóval az lenne a kérdésem, hogy mostanában melyik pókerteremben érdemes SNG-ket játszani? Kezdetben az egyasztalos 9-10 fős normál SNG-et játszanám. A suliban azt javasolták az oktatók, hogy a kezdők ezzel kezdjék.
Érdekelne az is, hogy mekkora összeget érdemes befizetni kezdőként, és milyen limiten érdemes játszani?
Tanuló-elemző játék lenne a célom kezdetben, nem az hogy 10 asztalon játsszak párhuzamosan.
Gondolkozom azon is, hogy meg kellene vennem egy pókerszoftvert, az edzők a suliban Hold’em Managert javasolták.
A Small Stakes-es verzióra gondolok én - szerintem az elég lenne. Jól gondolom? Még esetleg egy TableNinja-n gondolkodom, hogy érdemes lenne megvenni.
Vagy ezeken kívül van még olyan szoftver, ami jól jöhet/hasznos az SNG-khez?
Még valami. A befizetéssel kapcsolatban.
Láttam itt a fórumban, hogy Moneybookers-sel és NETELLER lehet befizetni. Én nem ismerem egyiket sem.
Az érdekelne, hogy melyiket érdemes használni, vagy ez teremfüggő, hogy melyik terembe melyikkel lehet befizetni?
Jelenleg paypal számlám van, nem tudom, hogy ez jó-e a pókertermekbe történő befizetéshez?
Ennyi lenne a mondandóm.
Várom az építő jellegű válaszokat.
__________________ „Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed.” (Sarah Connor)
''Bárkit lenyomok.'' (Shane 54)
|
|
2012.08.04, 11:44 |
|
|
bogec84
HeadAdmin
Regisztrált: 2007.04.21,
 |
|
Szia ggabi84!
SNG-s kérdésekre nem, de a többire tudok válaszolni
A HM2 small stakes verzió szerintem megfelel ahhoz, hogy nekivágj a dolognak, ezenkívül meg talán van még valami SnG wizard nevű program, de erről kérd ki az SnG közösség tanácsát.
Az MB és a NETELLER jó mindenhová, és nagyon gyorsan lehet velük pénzt mozgatni, viszont emlékeim szerint a PayPal-t nem mindenhol fogadják el. Szóval szerintem nyugodtan csinálj egy MB-t, és akkor tuti nem lesz gondod a pénz mozgatással
A többi kérdéshez nem értek, de a témát átdobom oda, ahol viszont nagyon vágják, mit merre érdemes kezdeni az SnG-k világában

|
|
2012.08.06, 07:54 |
|
|
hajranyek
Moderátor
Regisztrált: 2009.03.03,
 |
|
| Válasz: Egy kezdő SNG fish kérdései |
 |
Szia. Ha kezdo vagy es tanulas a cel, mindenkeppen kisebb termeket erdemes megcelozni a konyebb mezony miatt. Ezeken csak este van forgalom altalaban, de gondolom te sem munkaidoben jatszol majd. 10 dolar es felette mar ugy gondolom csak a pokerstars johet szamtasba mert meg csucsidoben sem igen indulnak asztalok a kisebb termekben. En az Ipoker es a Cake poker teremben jatszogatok, sok a hal, tanuloteremnek tokeletes. A BI meretek teremfuggoek is de a 3-5$os limit kezdetnek tokeletes. Az ipokeren talalsz ajd centes sng-ket is, idopazarlas. 5 dollaron szinte ugyanolyan butak, es a rake is csak 10 %. Termenkent vannak elteresek, de arra mindig figyelj, hogy a rake ne legyen 10% felett, mert nem fogsz tudni haladni elore. 300 $ elegendo kell legyen kezdesnek. Ha nem fogsz sokasztalon jatszani, table ninja felesleges. Holdem Manager es SNG wizad nelkulozhetetlen egy ido utan, de az SNG wizardot csak akkor kezd el hasznalni ha mar tisztaban vagy a rangekkel, ha rosszul vannak belove igen hamis skalakat fogsz majd kapni eredmenyul. ICM trainert innen a strategyrol erdemes mg etolteni, es sokat gyakorolni vele. Kezdokent talan ez a legfontosabb. A korai szakaszos feszes jatekot hamar el lehet sajatitani, de a rangeket erezni kell, mikor mivel miert mit csinalsz, ha effektive 13 BB alatt vagy. Mbookers vs Neteller: bar van netellerem sose hasznaltam, de a Moneybookersel meg vagyok elegede. Gyors, nem emlekszem hogy lenne terem ami nem tamogatja, es a melle kapott MasterCard kartyaval barhol tudok fizetni, igy meg a folyoszamlara utalas idejet is meg lehet sporolni. Remelem segitettem, es sok sikert.

|
|
2012.08.06, 18:18 |
|
|
deluigika
Bronz
Regisztrált: 2011.02.11,
 |
|
szia, gabi
en is a titant tudom ajanlani sng celjabol, plusz a freerollokat onnan (kezdok es befizetok reszere)
laza a mezony, konnyen meg lehet sokszorozni a befizetett toket
sok sikert!
jah es a moneybookerst ajanlom, ha a pokerstrategyn keresztul hozod letre, kaphatsz 10 dollart ingyen es 100 strategypontot
udv,
LAjos
__________________ Sajnos nincs olyan opció, hogy leköpd a mákolós halakat, akik nem engednek el egy fos handet!
Deluigi naplója
|
|
2012.08.07, 07:26 |
|
|
szafkol
Ezüst
Regisztrált: 2010.03.08,
 |
|
| Válasz: Egy kezdő SNG fish kérdései |
 |
Szia!
Moneybookers szerintem tökéletes megoldás, nekem még nem volt vele gondom. TableNinja sok asztalos grindhez kell, egyenlőre nem javaslom. Én a magam részéről kevésnek érzem a 300$-t 5$-os SnG-hez. Ha tényleg kezdeni akarsz, a 100 BI-es bankroll nem árt. Véleményem szerint a Stars 1,5$-os mezőnye is elég verhető. Amit még tudok javasolni az a kézelemző fórum, amit nagyon érdemes használni, továbbá Nosfi SnG edzései. Ott minden kérdésedre választ kaphatsz. Még valami fog kelleni, az pedig a stabil idegrendszer:-)
Sok sikert!

Akkor indulhat a horgászat!
|
|
2012.08.07, 07:41 |
|
|
ggabi84
Bronz
Regisztrált: 2008.07.13,
Téma szerzője
 |
|
| Válasz: Válasz: Egy kezdő SNG fish kérdései |
 |
Sziasztok.
Köszönöm a válaszokat.
Majd valamikor ősszel vágnék bele a dologba.
Még össze kell gyűjtenem a megfelelő bankrollra a pénzt. Én kb. 100 $-os kezdő baknkrollra gondoltam. Lehet, érdemes lenne akkor még gyűjtögetnem a 300 $-ig?
A Titan-on van is PS-s számlám, még meg is van rajta a PS-től kapott 50$-om. A többi teremben meg még tájékozódnom kell – az elmondottak alapján. (Ipoker es a Cake poker).
Holdem Manager es SNG wizad az 2 külön program?
Vagy benne a Holdem Managerben az SNG wizard? Vagy azért is külön kell fizetni? Mert ha igen akkor még jócskán gyűjtenem kell a kezdéshez.
Vagy kezdetben elég a Holdem Manager és elég később a Wizardot megvennem?
A Moneybookerst többen írtátok, hogy használjátok és hogy megfelelő, úgyhogy majd én is csinálok egy ilyen számlát.
Ja ICM programot is át kell vennem még, meg persze tanulni a stratégiai részt is.
__________________ „Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed.” (Sarah Connor)
''Bárkit lenyomok.'' (Shane 54)
|
|
2012.08.11, 13:01 |
|
|
zsebe1
Bronz
Regisztrált: 2007.04.04,
 |
|
|