Játékosok 8 típusa |
sunhalmalac
Bronz
Regisztrált: 2009.07.30,
 |
|
Üdv!
Nemrégiben olvastam a stratégiai cikkek között ezt:
http://hu.pokerstrategy.com/strategy/no-limit/1539/
Ebben leírja az ellenfelek játékmódjából és az árulkodó jelekből leolvasható játékos típusokat, úgymint szikla, nit, gyenge-feszes, TAG, mániákus, LAG, megadóállomás, szamár.
Az SSS szisztéma következetes követésével játékom leginkább a szikla vagy a nit játékstílushoz sorolható be azzal, hogy az ott felsorolt hibákat igyekszem elkerülni. Gyenge lapokkal fold, ha megjátszható lapokat kapok, akkor nyitok-emelek a kezdőkéz szerint, ergo mindenki dob mint állat és legjobb esetben a vakokat viszem.
A kérdésem az az, hogy miként lehet az SSS megváltoztatása nélkül ezeket az árulkodó jeleket elfedni? Vagy nem is kell ezzel törődni, mert feltételezhető, hogy ezen a szinten (NL10) olyan ellenfelekkel találkozok, akik ezt nem figyelik?
__________________ Naplóm: A Jeti visszavág / vagy nem...
|
|
2009.09.16, 14:13 |
|
|
satya88
Bronz
Regisztrált: 2007.09.07,
 |
|
Hello!
Hol játszol?
Lehet azzal van a gond, hogy túl feszes asztalokra ülsz be. Én júniusban váltottam Stars-ra Party-ról - meguntam hogy nem találok egy normális asztalt - és most 30+-os játékos/flop mutatóval rendelkező asztalokon játszok, valamint azt figyelem, hogy max. 3 SS legyen rajtam kívül az asztalnál. Ilyen kritériumoknak megfelelő asztalok mellett szinte alig van olyan hogy csak vakot viszek...
Ahhoz hogy nyereségesen tudj játszani fontos hogy megfelelő legyen az asztalok minősége és mennyisége is.
Én például party-n azért buktam el majdnem az egész kezdőtőkém, mert gyorsan ki akartam játszani a bónuszt és kezdőként volt hogy 8-9 asztalon is játszottam egyidőben, ráadásul az asztalok minőségét se nagyon figyeltem...
U.I.: Ezt a cikket meg már olvasom is. Már többször terveztem hogy el kéne olvasnom, csak eddig mindig közbejött valami. Jó, hogy felhívtad rá a figyelmem, még ha akaratlanul is sikerült...

Satya naplója (SSS volt, FR BSS van)
Ez a hozzászólás 1 alkalommal szerkesztve, utoljára
satya88 által: 2009.09.16, 22:12.
|
|
2009.09.16, 22:11 |
|
|
sunhalmalac
Bronz
Téma szerzője
 |
|
FTP-n játszom első befizetett 50$-ommal. PartyPokeren az 50$ kezdőt hasonló szituk miatt mint te eltapsoltam, de tanulópénznek természetesen jó volt.
Utánaolvastam és most már én is úgy választok asztalt, hogy megnézem a pot átlagot és a plr/flp %-ot és a legmagasabbra próbálok feliratkozni akkor is ha 4. v. 5. vagyok a várólistán.
|
|
2009.09.16, 22:21 |
|
|
satya88
Bronz
Regisztrált: 2007.09.07,
 |
|
|
2009.09.17, 01:08 |
|
|
RoyCash
Edző
Regisztrált: 2007.02.19,
 |
|
| Idézet: |
Original von sunhalmalac
A kérdésem az az, hogy miként lehet az SSS megváltoztatása nélkül ezeket az árulkodó jeleket elfedni? Vagy nem is kell ezzel törődni, mert feltételezhető, hogy ezen a szinten (NL10) olyan ellenfelekkel találkozok, akik ezt nem figyelik? |
Szia,
Ha nl10-re akarnám leszűkíteni a válaszom, akkor mondhatnám, hogy nem kell törődni vele, mert nem figyelik, ill. olyan nagy a játékosszám és fluktuáció, hogy legtöbbször az asztal nagy hányada ismeretlen lesz számodra ill. vica versa... valamint mindig lesz elég fizetőképes gyenge játékos, akikből származó hasznunk bőven fedezni fogja azt a mínuszt, amit a szemfülesebbek ellenünk irányuló játékából esetlegesen elszenvedünk.
Magasabb limiteken sem az lesz a célunk, hogy megszabaduljunk a "nit" skatulyától, hanem hogy előnyünkre fordítsuk azt, hogy ellenfelünk feszesnek tart minket... lopásunk, visszalopásunk, egyéb movejaink imidzsünknek köszönhetően fognak több kiszállási részesedéssel bírni... egészen addig persze, még át nem esünk a ló túloldalára és tényleg mi leszünk az asztal bohóca.
Ha még feljebb megyünk, akkor az imidzs új jelentést nyer... az asztalon (majdnem) mindenkit ismersz és vissza, és kevés a fóka is... ilyenkor jól időzített pillanatnyi sebességváltások jelentik majd azt a kis edge-t, amivel ki lehet tűnni.
2009.09.17, 18:06 |
|
|
GrimTheCat
Gyémánt
Regisztrált: 2009.05.31,
 |
|
Pont ma néztem hogyha visszamegyek a Party Pokerre, akkor 350$-nyi bónuszt tudok kijátszani ha 10 nap 150 Party Pontot szedek össze, és van rá 13 napom. Starson NL100-on sss-ezek így gondoltam ez semmi lesz nekem. Tévedtem
. -150$, már emlékszem miért is hagytam ott a Party-t. Pedig nagyon jó bónuszaik vannak, csak a játékosaik... sziklakert... nem sss-re találták ki.
__________________ Naplóm

|
|
2009.09.17, 23:59 |
|
|
sunhalmalac
Bronz
Téma szerzője
 |
|
Köszi a választ! Akkor egyenlőre nem nagyon törődök vele.
|
|
2009.09.18, 07:13 |
|
|
cifracirkusz
Globális
Regisztrált: 2009.03.09,
 |
|
| Idézet: |
Original von RoyCash mi leszünk az asztal bohóca.
|
Pedig az asztal bohócának lenni jó.
Az én stratégiám határozottan az, (de aztán csak saját felelőségre), hogy hátsó poziciokbol emelünk minden vacakkal, akár egymás után 3x is, aztán ha szerencsénk van kapunk valami használhatót rövid időn belül (és általában kapunk) és csodák csodája valahogy mindig ilyenkor kapja el őket a verenyszellem
És ilyenkor már ugye jószerével 23-24 BB-ket duplázunk.
__________________ cifracirkusz pókersztár
|
|
2009.09.18, 07:55 |
|
|
|