PokerStrategy.com Home
Felhasználónév:  Jelszó: 
Regisztráció | Elfelejtetted a jelszavadat? | Segítség | 
Nem jelentkeztél be!
A PokerStrategy.com regisztrált tagjaként még több fórumrészleghez, és természetesen stratégiai cikkekhez, pókeres videókhoz és edzésekhez lesz hozzáférésed. Regisztrálj most ingyen, és használd ki oldalunk kínálatát költségmentesen: Ingyenes regisztráció

Már PokerStrategy.com tag vagy? Jelentkezz be az oldal jobb felső részében, a felhasználóneved és a jelszavad használatával.

PokerStrategy.com - Póker fórum » A PokerStrategy.com világa » Kezdő fórum » Matekozzunk !
Utolsó hozzászólás | Első nem olvasott hozzászólás Nyomtatási előnézet | Téma felvétele a kedvencek közé
Oldal (11): « előző 1 [2] 3 4 5 6 következő » ... utolsó »
Ugrás az oldal végére Matekozzunk !
Szerző
Hozzászólás « Előző téma | Következő téma »
raimholpoker
Bronz

Regisztrált: 2010.12.20,

Téma szerzője Szerző raimholpoker
Válasz a hozzászólásra Válasz a hozzászólásra idézettel Hozzászólás szerkesztése Hozzászólás jelentése a moderátornak       Ugrás az oldal elejére

Igen, de ha két utcára nézem, akkor megéri megadni, de ha egy utcára, akkor nem ! Szóval megadjam akkor vagy ne ? nyihahaha
Új hozzászólás 2012.08.05, 11:07 raimholpoker  nincs online. raimholpoker hozzászólásainak keresése Vedd fel raimholpoker felhasználót a barátaid listájára.
n0rkaa
Bronz

Regisztrált: 2011.03.08,

Válasz a hozzászólásra Válasz a hozzászólásra idézettel Hozzászólás szerkesztése Hozzászólás jelentése a moderátornak       Ugrás az oldal elejére

A banki esélyek alapján nem adhatsz meg ha csak egy utcára számolsz, viszont néha ingyen nézheted meg a rivert ha az ellenfél checkel turnön és néha pedig betelni fog olyankor is amikor betalálsz, így már nem csak a banki, hanem az implikált esélyeid is számítanak.

De itt más dolgokat is figyelembe kell venni ahhoz hogy eldönthessük hogy játszhatunk-e tovább a húzonkkal vagy nem. Ilyenek pl. az ellenfél és a mi stackméretünk (ha nagyon sok van előttünk akkor nagyobb az implikált esély), az ellenfél kézerőssége (hasonlóan, ha erős kéz valószínű többször leszünk kifizetve találat esetén), az ellenfél játékstílusa, stb.

Sok gyakorlás és tanulás kérdése, és kb tudni fogod hogy mikor éri meg és mikor nem smile . Amúgy senki sem tudja pontosan megmondani hogy megéri vagy nem, pókerben mindent csak megbecsülni, megközelíteni próbálunk.
Ez azért van mert nem áll rendelkezésünkre minden információ ami ahhoz kéne hogy pontos értékeket mondjunk, pl. nem tudjuk az ellenfél lapjait, nem tudjuk hogy pontosan hogyan fog játszani stb.

Minél jobb leszel annál több mindenre fogsz figyelni és több információ alapján meghozni a döntésedet. Ezáltal jobb becsléseid lesznek mint az ellenfeleidnek, kevesebb hibát követsz el mint ők, így nyereséget termelhetsz rajtuk.

Naplóm
Új hozzászólás 2012.08.05, 12:03 n0rkaa  nincs online. n0rkaa hozzászólásainak keresése Vedd fel n0rkaa felhasználót a barátaid listájára.
raimholpoker
Bronz

Igazából kb 4 éve játszok már, de csak saját "stílussal" játszottam idáig, persze kialakult egy egyéni kézskálám, ami majdnem megegyezik a kezdőkéz táblázattal, megtanultam a pozíciókat, és aránylag jól játszom, tehát fishek között profi vagyok, 10/25 centes téten próbáltam játszani egyszer, és 2 órán át ültem az asztalnál +4 dolcsit nyertem, dee nem vagyok sokkal jobb az ottani játékosoknál ! A baj, hogy most tanultam csak meg konkrétabban tegnap a százalékos viszonyítást, de előtte nem százalékkal számoltam, hanem pl
12 jó esetén flopon (47-12):12 2,9:1-hez körülbelül ami százalékban 25% kb, dee nem értem, hogy mikor számoljak aránnyal (pl mint msot 3:1hez)
és mikor százalékban ? mert ugye a pot százalékot is kilehet számolni, és viszonyítani a kéz "százalékához" (tudom bután hangzik ahogy fogalmazok nyihahaha )
tehát pl 5000 a pot 1000et kell megadni, az 1/6= 17,5% (?) kb
dee nem százalékban 5:1hez, ami viszonyítható a 3:1hez amit az előbb számoltam, de akár a 17,5% ot is viszonyíthatom a 25%hoz !

Tehát arányt és százalékot is tudok viszonyítani, akkor nem tudom melyiket használjam, vagy az mindegy ?
De van a kettes és négyes szabály, ami százalékhoz való, de ha megtanulom 1-15 outig a táblázatot, akkor az aránnyal is ugyan az nem ?
tehát pl 9 jó esetén 4,1:1hez, akkor minek számoljak pot százalékot, ha látom, hogy pl a pot 5:1hez ? Ez az ami nem világos, mert régebben aránnyal számoltam, tehát pl ha sorhúzóm van 4,9:1hez, és a pot 6:1hez, akkor limpelek, mivel több a banki illetve az implikált banki esélyem is ! De ezt ugye százalékban is számholhatnám, de nem teljesen mindegy ? (csak ezt nem értem) nyihahaha
Új hozzászólás 2012.08.05, 12:16 raimholpoker  nincs online. raimholpoker hozzászólásainak keresése Vedd fel raimholpoker felhasználót a barátaid listájára.
Mav3r1ck85
Arany

Regisztrált: 2007.04.22,

Feleslegesen futod ugyanazokat a köröket.

Úgy számolj, ahogy neked a könnyebb.
Nézz meg 1-2 kezdő videót, és majd meglátod, hogyan alkalmázzák élesben.

Amúgy sztem kevesen használják az arány táblázatot, inkább ezt a formulát alkalmazzák:
outok szám *2 + 1
9 (out) *2 + 1 =19(%)

Pontosabban pedig így néz ki
1-3 (out) *2
4-11 (out) *2 +1
12+ (out) *2 +2

persze ez csak az 1 utcányi játékhoz van, tehát all-in esetén a runner-runner százalékot kell kiszámolni

Ez a hozzászólás 2 alkalommal szerkesztve, utoljára Mav3r1ck85 által: 2012.08.05, 17:42.

Új hozzászólás 2012.08.05, 17:29 Mav3r1ck85  nincs online. Mav3r1ck85 hozzászólásainak keresése Vedd fel Mav3r1ck85 felhasználót a barátaid listájára.
raimholpoker
Bronz

Értem, egyébként köszönöm a sok segítséget !
Már gyakorlom a számolást és már elég jól megy játék közben is, de legutóbb néztem , pontosabban pár orával ezelőtt egy videót, ahol a fold equity függvényről volt szó !
De nem teljesen értem, hogy maga az egyenletbe nem kell behelyettesíteni semmit, csak spekulatív az egész "folyamat" ! hiába van a képlet !
tehát számomra is világos, hogyha valószínű, hogy bedobja a lapjait, és így viszonylag nagy potit nyerek, megéri blöffölni, vagy ha jó lapjaim vannak, akkor nagy a részesedésem, és valószínű nyerek, így megint megéri hívni...
De mégsem helyettesítünk semmit a képletbe, pl %ot, vagy hasonló, tehát az egész csak spekulatív, akkor pedig felesleges az egyenlet !
De ha tévedek, vagy helyreigazítanátok, írjátok le! nyihahaha

EV=FE*(mostani pot)+EQ*(1-FE)*(mostani pot+ ellenfél tétje) azthiszem ez a képlet, ha jól emlékszem, de mivel nem helyettesítünk be semmit a képletbe így használhatatlan....
Új hozzászólás 2012.08.05, 19:11 raimholpoker  nincs online. raimholpoker hozzászólásainak keresése Vedd fel raimholpoker felhasználót a barátaid listájára.
madorjan
Bronz

Regisztrált: 2009.11.13,

Szia!

A fold equity egy meglehetősen sokszor rosszul használt fogalom.

A leggyakoribb használata az, amikor egyszerűen megnézed, hány %-ban dob az ellenfél. Ennek a kiszámítása egyszerű: {fold range kombóinak száma} / { teljes range kombóinak száma }

Tehát pl. ha egy ellenfél lehet QQ+, AK, és ezekből szerinted eldobja az AK-t, de a QQ-AA-t nem, akkor a fold equityd: 16/34 = 47,06%

Ebből az EV képlet nyilván FEQ*pot, tehát annak az EV-je, hogy az ellenfél dob: 0,4706*P (ahol P a potméret). (Vigyázz!!! Ebbe az értékbe nincs beleszámolva az AA-QQ ellen EV-nk, csak az, hogy ha AK-ja van, akkor mennyit nyerünk.)

Tehát ha mondjuk azt feltételezzük, hogy AK-t dob, és QQ-AA-val megad, ami ellen drawing deadek vagyunk, akkor felírhatjuk, hogy:

EV = FEQ*P - (1-FEQ)*R (ahol P a pot, és R a kockáztatott mennyiség)

Ahhoz, hogy ez plusszos legyen:

0,47*P - 0,53*R > 0
0,47P > 0,53R
R/P < 0,47/0,53 = 0,887

Tehát ha a betméretünk 88,7%-a a potnak, vagy kisebb, akkor a blöff profitábilis, ha nagyobb (pl. pot vagy overbet), akkor -EV.

--------------------------------

A gyakorlatban azonban általában nem a +EV-s line-t, hanem a maxEV-s line-t keressük, és ezért jobban szeretem a fold equity alatt azt érteni, hogy az ellenfél mennyi equityt fog eldobni.

Nem mindegy, hogy az előző példában mondjuk AQ-val akarunk dobatni AK-t, vagy JJ-unk van, és azzal gondolkodunk a beten. Az előző definíció alapján mindkét kézzel azonos fold equitynk van, azonban láthatóan JJ-vel meglehetősen ótvar lenne a nyitás, míg AQ-val kifizetődő, hiszen jobb kezet dobatunk.

Éppen ezért jobban szeretem a fold equityt úgy alkalmazni, mint {dobatott equity} * [ {fold range kombóinak száma} / { teljes range kombóinak száma } ].

Tehát pl. ha AK-nak van a kezünk ellen 35% equityje, és azt dobatjuk az esetek 47%-ában, akkor az általam használt fold equitynk: 0,35*0,47=16,45% - ez konkrétan az az érték, amivel több lesz a hot-cold equitynk, ha dobatunk AK-t.

Remélem érthető és tiszta volt, ha van vmi kérdésed, szólj nyugodtan.

Üdv,
Madi

Ez a hozzászólás 1 alkalommal szerkesztve, utoljára madorjan által: 2012.08.06, 14:59.

Új hozzászólás 2012.08.06, 14:58 madorjan  nincs online. madorjan hozzászólásainak keresése Vedd fel madorjan felhasználót a barátaid listájára.
raimholpoker
Bronz

Hűűű ez nagyon bonyolultnak tűnik most így ! Épp póekrezem egy freerollon, ahol az első hely 200 dolcis, szóval lejátszom, aztán átrágom magam, de nem teljesen értem a képletbe hogy kell behelyettesíteni egyenlőre ! Lehet kicsit még magyarázni kellene majd !
Új hozzászólás 2012.08.06, 15:14 raimholpoker  nincs online. raimholpoker hozzászólásainak keresése Vedd fel raimholpoker felhasználót a barátaid listájára.
raimholpoker
Bronz

Tudod viszonylag új vagyok, és nem értem, hogy mit jelent ez:
{fold range kombóinak száma} / { teljes range kombóinak száma }

ÉS most nem teljesen tiszta, hogy hogyan számolom ki, hogy 16/37? mármint mért pont az a szám jött ki? Most eléggé összevagyok zavarodva, remélem megfogom érteni, mert fontos lenne ! nyihahaha

Az világos, hogy valahogy megkapjuk a százalékos esélyt, ahogy írtad hogy 47%
és ezt beilesszük a képletbe, és a végén így megkapjuk, hogy százaléknak kell lennie legalább... de nagyon nem tiszta még, csak úgy nagyjából ! Érteni értem, de mégsem értem ! nyihahaha főleg hogy hogyan jött ki a QQ KK AK-nál a 16/37 !
Új hozzászólás 2012.08.06, 15:25 raimholpoker  nincs online. raimholpoker hozzászólásainak keresése Vedd fel raimholpoker felhasználót a barátaid listájára.
madorjan
Bronz

Szia!

Nézd át ezt a két videót, és minden tiszta lesz:
http://hu.pokerstrategy.com/video/16083/
http://hu.pokerstrategy.com/video/16179/

A konkrét kérdésedre a válasz a 2. videó 27. percétől kezdődik, de a többi is érdekes lehet, ha már matekozni szeretnél.

Üdv,
Madi

Ez a hozzászólás 1 alkalommal szerkesztve, utoljára madorjan által: 2012.08.06, 16:39.

Új hozzászólás 2012.08.06, 16:38 madorjan  nincs online. madorjan hozzászólásainak keresése Vedd fel madorjan felhasználót a barátaid listájára.
raimholpoker
Bronz

Áhh köszi! ezeket nem is láttam még, csak az ingyenfrag egyik videóját láttam, de ott csak gyakorlatban lett bemutatva a használata, de nem volt komolyabb magyarázat, csak így felületesen ! Megnézem a két videót !
Új hozzászólás 2012.08.06, 17:22 raimholpoker  nincs online. raimholpoker hozzászólásainak keresése Vedd fel raimholpoker felhasználót a barátaid listájára.
raimholpoker
Bronz

Most már jobban értem mint előtte, de még mindig eléggé gyenge a tudásom ! nyihahaha
Tehát EV=P+V

P a százalék esély a V a pot ! és a képlet p*v+(1-P)*(amit hívok)

Akkor legyen msot egy példa, és ha rosszul írok valamit javítsatok ki, mert sosem fogom megérteni, még így is ködös ez az egész nekem! nyihahaha

és akkor ha pl 50% esélyem van és a bank pl 8 BB
akkor 0,5*8+(1-0,5)*(-4BB) (Tegyük fel 4 vakot hívok)

Akkor a képlet vége EV=4+(0,5)*(-4BB)=4BB -2 BB
EV=+2 BB ?

Remélem jól gondoltam ! De nagyon nem világos, hogy hogyan használjam ! Pontosabban a százalékot hogy határozom meg ? MErt ha a százalékot tudom, akkor gondolom ki fogom tudni következtetni, hogy a képlet alapján nyereséges-e belehívnom, mert ha pl 30% esély van csak a győzelemre, akkor gondolom negatív EV-t kapok, ami veszteséges ! De miből és hogy határozom meg az esélyemet? a QQ KK AK_os példánál ezt nem értem, a többi már világos nagyjából !
Új hozzászólás 2012.08.06, 18:52 raimholpoker  nincs online. raimholpoker hozzászólásainak keresése Vedd fel raimholpoker felhasználót a barátaid listájára.
madorjan
Bronz

Szia!

A képlet és a behelyettesítés abszolút rendben van, így kell használni. A haszna pedig abban van, hogy különböző line-ok várható értékét tudod összehasonlítani. Legyen itt egy nagyon egyszerű példa:

Tegyük fel, hogy két line között vacillálsz, az egyik egy értéknyitás 2/3 potért, a másik pedig a check/call. Ilyenkor feltevéseket kell tenned az ellenfél range-éről. Most abszolút hasraütésből legyen:

Pot: 30bb

Ha nyitunk:
- az ellenfél megad a range-ének 60%-ával
- a betrange ellen van 45% equitynk (azaz 45%-ban nyerünk ellene)
- az ellenfél a range-e maradék részével dob, sosem emel

Ha checkelünk:
- az ellenfél a range-ének 60%-ban fog nyitni, ekkor a nyitása 1/2 pot lesz.
- a nyitó range-e ellen mondjuk 35%-ban vagyunk előnyben
- a maradék 40%-kal vissza fog passzolni, ez ellen a skála ellen 70%-ban nyerünk

EV(bet) = EV(ellenfél foldol) + EV(ellenfél megad)
EV(ellenfél foldol) = P(ellenfél foldol) * V(ellenfél foldol) = 0,4*30bb = 12bb
EV(ellenfél megad) = P(megad)*V(megad)

Azonban itt V(megad) nem tiszta, mivel néha nyerünk, néha vesztünk. Ebből

V(megad) = P(nyerünk)*V(nyerünk) + P(vesztünk)*V(vesztünk) = 0,45*(30bb+20bb) + 0,55*(-20bb) = 0,45*50bb - 0,55*20bb = 11,5bb

Ebből:

EV(ellenfél megad) = P(megad)*V(megad) = 0,6*11,5bb = 6,9bb

EV(bet) = EV(ellenfél foldol)*EV(ellenfél megad) = 12bb+6,9bb = 18,9bb

-----------------------------

EV(c/c) = EV(betel) + EV(checkel)
EV(betel) = P(betel)*V(betel)

V(betel) = P(nyerünk)V(nyerünk) + P(vesztünk)*V(vesztünk) = 0,45*(30bb+15bb) + 0,55*(-15bb) = 12bb
EV(betel) = 0,6*12bb = 7,2bb

EV(checkel) = P(checkel)*V(checkel)
V(checkel) = 0,7*30bb + 0,3*0bb = 21bb
EV(checkel) = 0,4*21bb = 8,4bb

EV(c/c) = 7,2bb+8,4bb = 15,6bb

Tehát ezen feltételezések mellett EV(bet) > EV(c/c), tehát ezek alapján jobb a bet, mint check/call.

Ez egy meglehetősen egyszerű alkalmazása, hiszen a következő utcák, emelések, és persze az, hogy csak 2 line-t néztünk, meglehetősen egyszerűvé teszi az egészet. Ebben a témában ajánlanám a videómat, illetve ettől a hozzászólástól ezt a topikot: Kérdések Madihoz

Üdv,
Madi

Új hozzászólás 2012.08.06, 23:19 madorjan  nincs online. madorjan hozzászólásainak keresése Vedd fel madorjan felhasználót a barátaid listájára.
raimholpoker
Bronz

De mit jelent az a szó, hogy range? Egyébként uram atyám ! nyihahaha Alig értek ebből valamit, pedig nem vagyok rossz eszű, általában megértem elsőre a matematikát ! nyihahaha
Új hozzászólás 2012.08.06, 23:30 raimholpoker  nincs online. raimholpoker hozzászólásainak keresése Vedd fel raimholpoker felhasználót a barátaid listájára.
raimholpoker
Bronz

Egyébként most részletesen elolvastam, és azthiszem értem ! Csak nem értem mi az a range, és jó pár szó van, amit nem értek ! Csak nem tudom, hogy honnan tudom, hogy 60%os eséylem van pl, és így fogalmam sincs P-ről !

Tehát értékért való nyitásnál, vagy check/call-nál nem tudom mivel másabb a P ami ugye a kéz százalékos esélye !

De magát a képletet már értem, hogy magyarul megnézzük, hogy melyikkel jutunk több profithoz, ha a gondolatunk szerint pl 50% esélyünk van, és hogy hogyan éri meg jobban ! De még mindig nem értem, hogy mi az a range, és hogy miért pont 60%-ra becsüljük !

Tehát ha van egy szituáció, pl 99 a kezemben a flop 2 3 K (most pozíciót stb-t nem írok )
17 vak van bent
És mi kezdünk fogalmam sincs, hogy hogy határolom be a százalék esélyt, úgy pedig nem tudok számolni ugye a képlettel ! mert ha tudom, hogy 50% akkor ugye
EV=0,5*17BB+(-0,5)* 7BB=8,5-3,5BB=5BB profit !

ÉS gondolom ha chackelek, akkor más a százalék, és megint kijön egy másik érték, de fogalmam sincs a százalék behatárolásáról ! nyihahaha Ez a probléma, e már kezdem kapizsgálni ! Szeretnék idővel a pókerből megélni, legalábbis nagyon jó játékos akarok lenni, és valahogy bánt, hogy nem értem ezt elsőre, pedig gondolom ez még csak a kezdet..

Ez a hozzászólás 1 alkalommal szerkesztve, utoljára raimholpoker által: 2012.08.06, 23:43.

Új hozzászólás 2012.08.06, 23:42 raimholpoker  nincs online. raimholpoker hozzászólásainak keresése Vedd fel raimholpoker felhasználót a barátaid listájára.
raimholpoker
Bronz

Egyébként köszönöm a sok segítséget ! Többet fejlődtem a 3 nap alatt, mint az ezt megelőző 3 évben ! nyihahaha Idáig csak a pozíciókat tudtam, és a BRM-et ismertem, és az implikált banki esélyt, és elég nagy tapasztalatom van, de ennyi, msot kezdek csak el tanulni komolyabban, elterveztem, hogy minden nap veszek egy új anyagot, és persze gyakorlom a megtanultakat addig is !
Új hozzászólás 2012.08.06, 23:46 raimholpoker  nincs online. raimholpoker hozzászólásainak keresése Vedd fel raimholpoker felhasználót a barátaid listájára.
madorjan
Bronz

Szia!

Végignézted azt a két videót, amit linkeltem? Azokban benne van, mi a range, stb.

Üdv,
Madi

Új hozzászólás 2012.08.07, 01:02 madorjan  nincs online. madorjan hozzászólásainak keresése Vedd fel madorjan felhasználót a barátaid listájára.
raimholpoker
Bronz

A második videót még nem néztem meg, csak az elsőt, de megnézem még a mai nap folyamán, és akkor szerintem világos lesz ! smile
Új hozzászólás 2012.08.07, 14:05 raimholpoker  nincs online. raimholpoker hozzászólásainak keresése Vedd fel raimholpoker felhasználót a barátaid listájára.
raimholpoker
Bronz

NA megnéztem, és most már értem, de az nem világos, hogy hogyan határozzam meg a range-t ? Tehát ha pl a lapom AQ hátsó pozícióból emelek, és megadja a nagyvak, akkor az világos, hogy elkezdhetek gondolkodni, hogy milyen lapok vannak a "megadó skálájában" ! aztán a flop pl 2 7 K
2 7 valószínű nincs nála, K lehet, de nem értem, hogy a range-t hogy számolom ki, Tehát fogalmam sincs, hogy hány százalékod adjak meg a P-re magunknak...

De egyébként már világos a képlet és a behelyettesítés menete, de nem tudom még mindig, hogy a range-t hogyan határozzam meg, pedig ez kulcsfontosságú !
Tehát ha egy nagyon passzív játékossal játszom, valószínűleg csak erős lapokat játszik meg, így szűkíteni tudom a lehetséges lapjait, de akkor is fogalmam sincs, hogy például az előbb említett helyzetben hány százlékos equity-m lehet !

Ez a hozzászólás 1 alkalommal szerkesztve, utoljára raimholpoker által: 2012.08.07, 15:32.

Új hozzászólás 2012.08.07, 15:28 raimholpoker  nincs online. raimholpoker hozzászólásainak keresése Vedd fel raimholpoker felhasználót a barátaid listájára.
Vinnie11
Bronz

Regisztrált: 2011.11.20,

Szerintem %-ra pontosan soha nem fogod ezeket így kiszámolni. Túl sok változó van. Ha ezt így ki lehetne számolni, akkor igen nehéz lenne nyerni.
Ha megkérdezel egy hobbijátékost, akkor valószínűleg nem fogja tudni, hogy mi az ő range-dzse, sőt azt sem fogja tudni, hogy mi az a range. Ha meg ő sem tudja, akkor te meg főleg nem fogod tudni. Nyilván az egész játék arról szól, hogy nagyjából megpróbálod belőni, de konkrétan lapra pontosan soha nem fogod tudni.

Ez a hozzászólás 2 alkalommal szerkesztve, utoljára Vinnie11 által: 2012.08.07, 15:38.

Új hozzászólás 2012.08.07, 15:35 Vinnie11  nincs online. Vinnie11 hozzászólásainak keresése Vedd fel Vinnie11 felhasználót a barátaid listájára.
raimholpoker
Bronz

De körülbelül sem tudom meghatározni, hogy most 20% vagy 40% equitym lehet vagy 70% equity-m...
Új hozzászólás 2012.08.07, 15:39 raimholpoker  nincs online. raimholpoker hozzászólásainak keresése Vedd fel raimholpoker felhasználót a barátaid listájára.
Oldal (11): « előző 1 [2] 3 4 5 6 következő » ... utolsó » Faszerkezet | Táblaszerkezet« Előző téma | Következő téma »
Tovább:
PokerStrategy.com - Póker fórum » A PokerStrategy.com világa » Kezdő fórum » Matekozzunk !